Biksadská nepôjde na ME pre zranenie, Čadova spokojnosť zakalená

07.08.2009 Celý región

Štrbské Pleso 7. augusta (TASR) - Už len dva dni zostávajú slovenským volejbalovým reprezentantkám do naplnenia ich vysokohorského sústredenia vo Vysokých Tatrách.
Tréner Miroslav Čada s ním vyslovil absolútnu spokojnosť, jeho radosť však kalí zranenie kapitánky tímu Petronely Biksadskej.
"Biksadskú žiaľ čaká operácia ramena a po nej minimálne trojmesačná rekonvalescencia. Tým pádom nám vypadáva zo zostavy pre majstrovstvá Európy v Poľsku, " tlmočil smutnú správu pre TASR kormidelník ženskej reprezentácie. "Petra s ramenom mala problémy už po návrate z Turecka a kvôli nemu nemohla odohrať ani posledný zápas kvalifikácie o MS. Dúfali sme, že sa to dá do poriadku, žiaľ opak je pravdou. Je to pre nás naozaj citeľná strata. Na operáciu ide 24. augusta a podstúpi ju v Brne, " dodal Miroslav Čada. "Aj som si poplakala, no už to beriem športovo, " vyznala za zo svojich zdravotných problémov Petronela Biksadská. "Je to moje prvé zranenie, nikdy som ešte kvôli tomu nemusela pauzovať. Ide však o chronickú záležitosť, mala som s tým problém už v Turecku, rovnako aj na kvalifikácii o MS. Akurát som netušila, že je to také vážne. Po kvalifikácii som sa s tým snažila niečo urobiť, chodila som po doktoroch, ale napokon sa ukázalo, že operácia je nevyhnutná, " dodala Biksadská.
Prechodným domovom volejbalistiek počas sútredenia vo Vysokých Tatrách sa stal hotel FIS na Štrbskom Plese. "Sústredenie malo kondičný charakter a môžem konštatovať, že všetko, čo sme si naplánovali sme aj splnili. Denne sme mali dvoj a trojfázové tréningy, k dispozícii sme mali posilňovňu, telocvičňu, bazén, absolvovali sme túry. Až na jeden deň, keď pršalo, nám vyšlo aj počasie, ktoré nás naozaj v ničom neobmedzovalo, " priblížil Čada pobyt vo Vysokých Tatrách.
Na Štrbskom Plese mal k dispozícii 18 hráčok. Pôvodne rátal aj s Matiašovskou, ktorá ale uprednostnila prípravu vo svojom klube Uraločka Sverdlovsk. "Ona sa chcela do prípravy s nami zapojiť až desať dní pred Európou, s tým som ale nemohol súhlasiť, " vysvetlil neúčasť Matiašovskej v príprave M. Čada.
V nedeľu sa volejbalistky rozídu domov a po dvoch dňoch voľna sa zídu v stredu 12. augusta na poludnie v Bojniciach. "Tam budeme desať dní a bude to už kombinované, keď sa popri kondícii budeme venovať aj hernej stránke, " uzavrel Miroslav Čada.
Prvé prípravné zápasy odohrajú 1. -6. septembra vo Francúzsku s domácou reprezentáciou. Generálkou na ME budú zápasy s Chorvátskom, zatiaľ nie je isté koľko ich bude a kde sa odohrajú.

Tatranské sústredenie absolvovali:
nahrávačky: Monika Smáková (Bydgoszcz), Martina Viestová, Katarína Frigmanská (obe Doprastav Bratislava)
blokárky: Lucia Hatinová (Dinamo Bukurešť), Jana Gogolová (Calais), Jaroslava Pencová (Doprastav), Lea Murčinková (Senica), Veronika Hrončeková (Slávia UK Bratislava), Tatiana Crkoňová (Doprastav)
smečiarky: Petronela Biksadská, Ivana Bramborová (obe Prostějov), Daniela Rojková (Doprastav), Martina Konečná (Constanta), Miroslava Kuciaková (Doprastav)
univerzálne hráčky: Solange Soaresová (Prostějov), Martina Noseková (KP Brno)
liberky: Simona Kohútová (bez angažmán), Dominika Valachová (Doprastav).
Táto istá zostava, no bez zranenej Biksadskej, by sa mala zísť v stredu aj v Bojniciach.
 

Vyberte región